tisdag 9 november 2010

Upplevelser som presenter

En sorts presenter som utvecklats under under den senaste fem sex åren är att ge bort en upplevelse. Begreppet upplevelse är givetvis väldigt brett och det finns idag otalet av presenter inom detta tema att vraka bland. Allt från att skicka en middag för 2 eller en helg på någon vacker herrgård till mer galna och äventyrliga upplevelser som till exempel helikopterfärder eller bergsklättring. En upplevelsepresent är klockren när du ska skicka present. I synnerhet för att det du skickar inte upptar mer utrymme än ett vanligt papper.

Provningar är kul presenter

Utöver det finns det massor av andra saker som gör en upplevelsepresent till en väldigt bra gåva när du ska skicka present. En anledning som bidragit till att göra upplevelsepresenter uppskattade är de är enkla att personifiera. Alltså att anpassa efter personens tycke och smak, intressen och preferenser. Känner du bara vissa grundläggande drag om den som ska få presenten, är det mycket lättare att köpa en upplevelse som passar. Till någon som vurmar för mat och dryck finns det en uppsjö av olika gastronomiska upplevelser att välja mellan. Exempelvis matlagningskurser, restaurangupplevelser, vin och öl-provning, chokladprovning, whiskeyprovning och flera andra...ja provningar. För personen som är mer sportigt intresserad kan man ge bort flera fysiskt betingade upplevelsepresenter som kanotpaddling eller bergsklätting eller springa på tak eller kast med liten boll.

Upplevelsepresent - once in a lifetime

Att skicka present i denna kategori innefattar också den del av presenter som sannolikt kommer att bli ihågkommen långt utöver en "gängse" vanlig present. Och har du bara haft viljan att välja ut en upplevelse som verkligen är fit/passande för mottagaren, så är det möjligt att din gåva kommer bli ihågkommen many years to come. Det ligger liksom i intressanta upplevelsers förmåga att klistra sig fast i minnets rum liksom en beständig, självlysande färg. Varför det? Främst för att det ofta handlar om upplevelser som vi bara upplever en gång under vår livstid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar