söndag 1 augusti 2010

Skicka present till bröllop

Vissa tillfällen är det ganska enkelt att köpa och skicka en present. Inte minst om man fått en önskelista innan: då är det bara att köpa och vara glad. Främst handlar aktiviteten att skicka present då om att hitta samma present så billigt som möjligt; vilket är en ganska lätt uppgift att lösa på Internet idag. Men det finns också svårare tillfällen. Present till Bröllop kan vara en sådan sak.

Inte minst för att bröllopsdagen är en unik händelse i många människors liv. Vid sidan av att lova sitt gemål evig trohet är bröllopet även ett stort tillfälle för presenter. Men att sätta ihop en personlig, intressant och uppskattad bröllopsgåva är inte alltid det enklaste. Visserligen är det kanske att vara en aning för övermodig, detta med att vilja skicka present av ett värde som överskuggar alla andra presenter. Men det är inte fel att sikta högt och långt. Då är det kanske nog så bra att nå 70% för att projektet ska bli helt ok.

Till frågan om bröllopspresent kan det först och främst vara basalt att kartlägga vad för sorts presenter som du borde låta bli. I alla fall om du nu har som mål att skicka present som inte förvinner i traven av andra dylika bröllopspresenter. Vilka är då de vanligaste kategorierna av bröllops-presenter? Jo, dessa är:

  • Pengar
  • Presentkort
  • Köksprylar
Ämnar du mao ge bort något mer unikt ska du undvika presenter inom dessa kategorier. Pengar och presentkort är syftat att ge de gifta hjälp till en större händelse. Till exempel en resa, men även till större saker för hemmet. Troligtvis är detta något som säkert kommer att uppskattas av brudparet och det är inget fel att delta i en sådan present, men vad man än har för åsikt så är denna gåva inte speciellt unik. Köksprylar är självförklarande och innefattar allt man kan tänka sig inom detta tema.

Ha tvärtom som ambition att skicka present som har en personlig prägel och som bröllopsparet kan ha glädje av tillsammans. En mycket omtyckt present kan därför vara en upplevelsepresent. Bröllop kan vara hur skoj som helst, men de tar massor av energi från bröllopsparet. En upplevelsepresent som handlar om avkoppling kan därför bli riktigt omtyckt. Idag finns det massor av upplevelsepresenter som innefattar avkoppling och njutning av olika slag. Uppenbart är SPA - upplevelser av olika slag, men också middagar i kombination med teater eller bio. Har bröllopsparet barn är det inte fel att inkludera barnpassning med denna gåva - annars är risken att den aldrig blir av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar