lördag 5 februari 2011

Chokladogram, tips när du ska skicka choklad

Mörk choklad. Ljus choklad. Choklad med nötter. Choklad med kex. Kexchoklad. Chokladglass. Chokladsås. Chokladkakor. Chokladtårta...listan på ljuvliga chokladrätter och möjliga presenter kan göras lång, mycket lång. Choklad är en av mänsklighetens absolut mest populära källor till njutning (det skulle vara kaffe som kan konkurrera på allvar om förstaplatsen.) och framöver ska vi motivera varför ett chokladogram kan vara den perfekta presenten att skicka.

Chokladogram innebär detsamma som att skicka choklad. På nätet finner du idag mängder av olika företag av välja bland när du ämnar skicka choklad och du kan kvickt räkna ut att det därmed också finns 100-tals olika chokladpaket, varumärken och konstellationer att skicka. Med andra ord är det inga problem att hitta chokladogram idag, men samtidigt kan det vara ett problem att veta vilket av alla dessa valmöjligheter du ska slå till med. Det är exakt som med all annan konsumtion. Svårast är att välja. Inte att hitta produkten ifråga. Sen finns det ju såklart tristare saker än att botanisera bland olika typer av choklad och chokladpresenter, eller hur?

Chokladogram - kärlekskänslor i en ask

Frågan är ju då: varför är det så omtyckt med chokladogram? Och varför äter vi miljontals ton choklad varje dag, världen över?

Här är några möjliga orsaker:

Precis som blommor attraherar choklad våra sinnen. Främst smaksinnet. Och som forskare har visat besitter choklad därtill en rad goda effekter för vårt välbefinnande, för vårt lynne och kanske även för vårt kärleksliv. Vi ska inte gå alltför detaljerat in på detta ämne, men choklad innefattar substanser som är energigivande och seretonin som främjar vår livskänsla och energi ungefär på liknande måtta som solljus och ljus överhuvudtaget. Choklad handlar alltså inte om att bara smaka ljuvligt. Det gör även underverk för positiva, livsbefrämjande känslor, för lust att leva och älska.

Säkert är det även därför som choklad passar så bra att skicka som present. Ett chokladogram är ju lite som att paketera och skicka iväg ett stycke välsmakande affekter. Och säg vem som inte uppskattar en sådan gåva? (Mjölkallergiker möjligvis...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar