onsdag 16 februari 2011

Skicka present sparar tid och energi

Senaste tiden har det blivit alltmer poppis med att skicka present som man köpt på nätet rätt hem i brevlådan till en mottagare därute. Att skicka present av det här slaget påminner om att skicka vanliga leveransgåvor som t.ex blommogram. Varför det har blivit så populärt är inte så speciellt svårt att begripa. Här är fyra saker: för att det är enkelt, smidigt och snabbt. Men samtidigt är det även tidseffektivt. De flesta av oss är ständigt så uppjagade och upptagna att det ibland kan förefalla helt omöjligt att få tid över att verkligen leta efter och fundera över en intressant present. Och att springa på city i butik efter butik, att köa och trängas och försöka få plats, det tar ett par timmar i anspråk, to say the least. Är avsikten dessutom att skicka present så måste man sedan även fixa denna sak med frakt och leverans EFTER att du inhandlat presenten. Alltså att emballera presenten, pröjsa frakt och lämna in den för att skicka med post.

2 sidor med att skicka present


Du minns kanske ordstävet? Detta med att tid är pengar. Med andra ord: tid är en knapp resurs. Idag är det en äkta lyx att ha tid, och följaktligen ämnar vi ständigt att rationalisera våra tidsresurser. Att skicka present från nätet är ett bra sätt att göra detta. Man slipper köer och trängsel. Man slipper att rent personligen behöva springa runt i massor av affärer. Man kan shoppa på vilken tid man vill. Och dessutom kan man skicka presenten omedelbart hem till mottagaren, utan att ens behöva se på den eller röra den innan.

Detta sista har givetvis 2 sidor. Många håller säkert med om att det är väldigt nimt att kunna skippa hela proceduren med frakt och leverans och emballering och paketering. Men på andra änden av skalan finns det dock många som bara måste känna och klämma, se och lukta på en present innan man tar fram plånboken och gör affär. Vilket är en god anledning till varför somliga alltjämt föredrar butiker på stan framför att shoppa online. Om du däremot ska ge bort en upplevelse i gåva eller en pryl som du redan har bestämt sen innan, ja då finns det inga som helst motiverande faktorer kvar varför du inte ska skicka present från internet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar